Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
28.7.2020, Milan Šurkala, aktualita
V Intelu dochází ke změnám. Z pozice Chief Engineering Officer Intelu odchází Dr. Murthy Renduchintala. Skupina Technology, Systems Architecture and Client Group (TSCG) se pak rozdělí na 5 týmů.
Mitisko (125) | 28.7.202022:10
Typická reakce intelu, hodit ­"chybu­" na jednotlivce, vyhodit ho aby bylo vidět, že se něco dělá, ale přitom stále dodržují svoje židovské praktiky typu omezit frekvence ram na chipsetech nižších jako Z a podobné hezké věci z kterých zákazníci jsou určitě rádi...
I když je konkurence zatlačila do kouta aj tak dokáží pokračovat v tyhle jejich politice a nabízet chipsety Z a CPU s K za obrovské peníze a úplně ignorují nabídku konkurence.
Já jenom stále nechápu, jak je možné, že se najde tolik intel trolů, který to stále kupují...
Za mně já už nikdy nekoupím nic na čem bude napsáno intel i kdyby otočili poměr cena­/výkon 2x od konkurenci
Odpovědět4  2
RadecekH (811) | 28.7.202023:01
Jak jste přišel na to, že ho vyhodili, a že neodešel sám za lepším? Třeba byl nespokojen s tím, kam se to ubírá.

S tím, že si nikdy nekoupíte nic od Intelu, bych byl být vámi velmi opatrný při nákupech. Ona i spousta AMDčkových desek či notebooků má v sobě Intel čipy, dále byste mohl nechtíc koupit Intel i v routeru, switchi či jiných síťových prvcích. Bacha i na mobily či zařízení s Thunderboltem.
Vaše jediné štěstí je, že u ATX zdrojů a ATX desek se většinou nepíše, že tento formát navrhl Intel.
Odpovědět2  1
tombominos (1342) | 29.7.20209:26
Pokud nebyl nemocny nebo neprechazi ke konkurenci ­(coz se dozvime brzy­) tak byl na 99% odejmut... to je 1% jsem tam nechal proto, ze mylit se muze kazdy ;­)

"Třeba byl nespokojen s tím, kam se to ubírá. ­"
.. on byl udajne muz c.2 nekde pisi muz c.3 s ambicemi na CEO Intelu. Pokud byl nekdo, kdo ten minuly ­(do soucasnosti­) smer udaval, tak on byl jeden z nich.
Odpovědět2  1
blue.sun (268) | 29.7.202010:02
Konkurence je zatlačila do kouta? A která, prosím? Nemyslíte, doufám, AMD s desetinovými příjmy, že ne?
Odpovědět0  2
blue.sun (268) | 28.7.202020:02
Indové ve vývoji přistupují k práci jako v callcentrech, tak se není čemu divit. Možná by to chtělo zase trošku obměnit odborníky.
Odpovědět0  0
Pavel Matějka (1648) | 28.7.202016:35
Odpovědět3  0
Hnizdo (444) | 28.7.202014:50
"Poslední hospodářské výsledky Intelu zklamaly zejména oznámením dalšího zpoždění 7nm výrobního procesu.­"

Cim jeste zklamaly? Protoze jinak predcily predikce.
Odpovědět2  7
Milan Šurkala (4972) | 28.7.202015:12
Různými detaily, např. maržemi ­(nejhorší výsledek od roku 2009­) nebo výkonem IoT. To přeci neznamená, že celkově nebyly dobré a něco nepředčily. Ale pár zklamání tu bylo.
Odpovědět4  0
Hnizdo (444) | 28.7.202015:32
Jaké jsou marže je přeci lhostejné, pokud se to neprojeví na zisku. Zde byl pokles marže více než kompenzován. Dále musím upozornit, že divize generující největší příjem, DCG a NSG dramaticky vzrostly, daleko více než minoritní sekce klesly.
Co se týče 7nm procesu, intel je stále majoritně na 14nm a pořád je nad očekávání v zisku. Zpoždění 7nm procesu o 12 měsíců ­(porovnejme s pěti lety u 10nm­) nemusí znamenat vůbec nic.
Odpovědět1  10
Milan Šurkala (4972) | 28.7.202015:40
Já neříkám, že to nutně něco znamená, ale očividně to akcionáře zklamalo docela dost, když akcie spadly za jediný den o 16 %, což je na tak velkou a stabilní společnost dost vysoké číslo ­(nemluvě o tom, že někteří analytici ty výsledky hodnotí jako nejhorší za hodně dlouhou dobu, což já bych tedy tak kritický určitě nebyl­). Marže nejsou lhostejné, protože je velký rozdíl jestli jeden milion zisku dostanu z příjmu dvou milionů nebo dvou miliard.
Odpovědět6  0
RadecekH (811) | 28.7.202018:20
Co říkají analytici asi není úplně podstatné. Schválně se podívejte na historické predikce. Když bylo AMD za 2 dolary akcie, analytici radili prodej, jakmile začala růst, radí nákup. Pokud by začla klesat, začnou radit prodej.
Jinak to, že akcie spadly o 16 % mělo samozřejmě příčinu v nespokojenosti části investorů. Daleko větší vliv na výši toho poklesu ale mělo to, že je kvůli Covidu pozastaven zpětný odkup akcií, který Intel provádí vždy právě jako protiopatření při prudkých poklesech, čímž je výrazně zmírňuje.
Jinak i s tou marží je to taky jinak. Ona prudce klesla hrubá marže poté, co minulé čtvrtletí naopak prudce stoupla. A nevšiml jsem si, že by, když minulé čtvrtletí stoupla, že by z toho někdo vyvozoval nějaké závěry.
Odpovědět1  1
Milan Šurkala (4972) | 28.7.202018:30
To, co píšeš, je sice hezké, ale nic to nemění na tom, že to vyvolalo zklamání. Dovedu to do absurdna. S takovou logikou bys totiž mohl říci, že i kdyby teď Intel padl třeba o 90 %, tak by nikdo nemohl být nespokojen, protože by to číslo bylo vyšší než třeba v roce 1990. Pokud se bavíme o tom, jakou to vyvolalo reakci ­(zklamání­), tak se bavíme o tom, jakou to vyvolalo reakci a ne o tom, jaká ta čísla ve skutečnosti byla. Zklamán můžeš být i z pozitivního výsledku, pokud není dostatečně pozitivní. To totiž nic nemění na tom, že i z toho může člověk cítit zklamání.

Takže to, co říkají analytici, je naopak naprosto podstatné, když jsem se bavil o tom, co říkají např. i ti analytici. Jako opravdu nechápu výtku, když napíšu ­"analytici jsou zklamáni­" a ty mi na to odpovíš ­"co říkají analytici asi není úplně podstatné­". Cože ???
Odpovědět2  1
RadecekH (811) | 28.7.202018:42
Já ale nepsal nic o tom, že nikdo nesmí být nespokojen. Je každého věc, kdy prodává i kdy kupuje. Jen to funguje trošku na principu valící se laviny. Pár nespokojených prodává, cena klesá, byť by za normálních okolností ten pokles byl kompenzován, tak tentokráte není. A jak klesá dál, tak se nabalují další, kteří neprodávají proto, že by je firma nějakým prohlášením zklamala ­(naprostá většina akcionářů to vůbec nesleduje­), ale proto, že vidí, že se něco děje, případně proto, že mají akcie nakoupeny přes nějakou páku a obchodník po nich chce dodat další peníze.
S těmi analytiky jsem to myslel tak, že je úplně jedno, co analytik říká, jestli je zklamán nebo potěšen, protože podle analytika se akcie kupovat nedají. Kdyby byl analytik šikovný, tak nedělá analytika, ale obchoduje na vlastní účet.
Jediné, k čemu je dobrý analytik, je to, že za člověka udělá špinavou práci a vytahá podrobné informace ze všech možných zdrojů.
Odpovědět0  1
Milan Šurkala (4972) | 28.7.202018:48
Tohle ti ale vůbec nerozporuju a v zásadě s tvým popisem souhlasím. Nemá ale moc společného s probíranou problematikou. Jde totiž o to, že reakcí veřejnosti na výsledky ­(a tady je to nejdůležitější ­- ať byly tyto výsledky jakékoli­) bylo zklamání. A to pramenilo především z odsunu 7nm technologie a ne primárně z výsledků jako takových ­(byť i tam se našly nějaké problémy­).
Odpovědět1  0
RadecekH (811) | 28.7.202019:03
Já jsem reagoval na vaši myšlenku, že to ­"akcionáře zklamalo docela dost, když akcie klesly o 16 %­". A jen jsem ukazoval, že ta velikost čísla není jen dílem velikosti zklamání, ale i jiných okolností, které jsem popsal.
Odpovědět2  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.